Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina u Republici Srbiji održaće se 13. novembra ove godine. Svi punoletni građani Novog Pazara koji žele da provere da li se njihovo ime nalazi na posebnom biračkom spisku, što je preduslov za ostvarivanje biračkog prava, mogu to učiniti na više načina.

„Ne mora da znači da se su svi građani čije se ime nalazi na opštem biračkom spisku i koji su već glasali na nekim prethodnim izborima, upisani u sada aktuelan, poseban birački spisak. Pozivam sve građane sa pravom glasa, koji žele da ostvare biračko pravo na izborima za nacionalne savete, da proveru izvrše preko portala Ministarstva za državnu upravu (http://mduls.gov.rs/registri/poseban-biracki-spisak/?script=lat) ili lično, u kancelariji broj 207 Gradske uprave grada Novog Pazara, svakog radnog dana od 7:30 do 15 sati“, poručio je gradonačelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

Svi građani koji po zakoniu ostvaruju biračko pravo koji utvrde da nisu upisani u poseban birački spisak treba da, prilažući na uvid važeću ličnu kartu, podnesu zahtev upravo u kancelariji 207, na II spratu GU. Procedua upisa je kratka i jednostavna. Upis u poseban birački spisak moguć je do zaključivanja spiska, 28. oktobra ove godine.