BEOGRAD – Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije skraćenjem časova i okupljanjima u više od 15 gradova danas izražavaju protest zbog lošeg materijalnog i društvenog stanja svih zaposlenih u prosveti, saopštio je taj sindikat.

U saopštenju je navedeno da vaspitači, učitelji, nastavnici, profesori, stručni saradnici, tetkice, domari, administrativni radnici, sekretari škola… “poručuju da se o stubu društva-obrazovanju dece, vodi dezorijentisana i deklarativna politika”.

Navedeno je i da će se o položaju zaposlenih govoriti na trgovima, ispred školskih uprava, u bibliotekama… u Užicu, Vranju, Pančevu, Kragujevcu, Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Ivanjici, Čačku, Somboru, Kraljevu, Nišu, Boru, Gornjem Milanovcu, Zrenjaninu, Kruševcu Sremskoj Mitrovici i drugim mestima.

“Čekajući novog ministra, u slaboj nadi da će sledeća Vlada Srbije razumeti šta tražimo, javnost obaveštavamo da vodimo borbu za svako dete”, saopštila je USPRS.

Ističući da “Srbiju vide kao zemlju znanja” i da su “ponosni što mogu da daju doprinos njenom rastu i razvoju”, ali da je za to neophodno veće izdvajanje za prosvetu u narednom budžetu i više poverenja u prosvetne radnike.

indeksonline.rs/Beta