NJUJORK – Najava predsednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizacije ruske vojske komplikuje stvari za Zapad, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će se zbog sukoba u Ukrajini nastaviti teška situacija i za Srbiju da će ona svaki dan biti sve teža.

”Jasno je kao sto je bilo jasno od pocetka da se Putin neće predati, uprkos napredovanju ukrajinske armije u poslednjih 20 dana i na istoku i na jugu Ukrajine”, rekao je Vučić i u intervjuu za Tanjug odgovarajući na pitanje da li posle današnjeg obraćanja Putina očekuje još jače pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji i kakve će posledice na ceo svet imati poruke ruskog predsednika.

Predsednik je dodao da je Zapad očekivao potpuni poraz Rusije i potpunu pobedušto komplikuje situaciju ili će im bar svakako otežati.

”Jasno je da će da se bori. Jasno je da su ukrajinski vojnici bili daleko, daleko brojčano nadmoćniji. Dakle, to nije bilo jedan i po prema jedan, što je ogromna prednost, ili dva prema jedan, već je to bilo pet i šest i sedam prema jedan, i nikakvu šansu ruski vojnici nisu imali.”, kazao je predsednik.

Upravo zato pretpostavljam, dodao je on, da je Putin onda doneo odluku o mobilizaciji svog rezervnog sastava

”A što se Srbije tiče, kao što vidite ja se uopšte trudim da to ne govorim, ja se trudim da to posmatram racionalno, ređajući činjenice i ređajući argumente bez vrednosnih sudova. A što se nas tiče, svaki dan za nas će biti sve teži…to će se svakako nastaviti i biće sve teže”, konstatovao je predsednik Vučić.

Tanjug