Novopazarski bokseri Džejlan Toskić i Ahmed Mavrić izrazili su zadovoljstvo nastupom na Prvenstvu Srbije u Somboru, gde su osvojili zlatne medalje u velter, odnosno poluteškoj kategoriji.

Borac Dandija Toskić je do svog drugog uzastopnog seniorskog zlata stigao ostvarivši tri pobede za tri dana.

Za razliku od Šapca 2021, kada je bio bez premca u polusrednjoj kategoriji, do 71 kilograma, sada se radovao u konkurenciji boraca lakših od 67 kilograma.

“Na startu sam dobio početnika Predraga Todorovića iz Sombora. Nisam hteo da ga dovedem u veće iskušenje već sam ga rutinski završio po stomaku. Potom je došao moj stari Dušan Prica iz Vojvodine. Odradio sam dobre tri runde i pobedio”, rekao je Toskić.

“U finalu me je čekao fajter Nikola Lazarević iz niškog Naisa. Sa Salihom Đerlekom i Neskom Mujdragićem dogovorio sam borbu sa distance. Nije krenulo dobro. Pošto sam jači, ušao sam u bitku i posle tri nokdauna u prvoj rundi usledio je prekid”, dodao je on.

Ahmed Mavrić iz Novog Pazara se kao debitant na šampionatu države za seniore okitio najsjajnijim odličjem u kategoriji do 80 kilograma.

Za to su mu bili potrebni trijumfi nad Darkom Stevanovićem iz niškog Viteza i Somborcem Bobanom Stanojlovićem.

“Iskuskni Stevanović je tvrd i prekaljan bokser, pa smo išli na borbu sa distance. Dobro sam se kretao i pogađao prednji direkt. Mnogi su bili iznenađeni mojom ubedljivom pobedom od 5:0 jer su očekivali da ću da izgubim taj meč”, naveo je kapiten Novog Pazara

“Ako bude egal u finalu, znao sam da će da pobedi domaći borac Stanojlović. Morao sam da nagazim. Odlično sam pripremljen zahvaljujući radu sa Dževadom Ibrovićem, Selverom Lekpekom, Abasom Rašljaninom, a pomogao mi je i otac”, dodao je Mavrić.

Obojicu za vikend očekuju nova iskušenja u dresu Novog Pazara, u premijernom izdanju tog kluba u Regionalnoj ligi protiv Slavije u Banjaluci.

M. Minić