BEOGRAD – Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić došla je danas nešto posle podneva u Narodnu skupštinu, gde će predstaviti svoj ekspoze i kandidate za ministre, posle čga će u parlamentu uslediti rasprava.

Na dnevnom redu parlamenta je izbor vlade i polaganje zakletve predsednika i članova vlade, a u parlament su oko 12 časova stigli i kandidati za ministre Siniša Mali, Tanja Miščević, Ivica Dačić, Maja Popović, Aleksandar Martinović i drugi.

Prošle sedmice poslanici su usvojili izmene i dopune Zakona o ministarstvima, što je bio korak ka formiranju nove Vlade Srbije.

Vlada će imati 25 ministarstava i dva ministarstva bez portfelja, a kanidate za ministre, javnost je saznala za vikend, nakon sednica Predsedništva SPS i SNS.

Odbor za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja Narodne skupštine ranije danas je usvojio ostavke nekih narodnih poslanika, od kojih su većina kandidati za ministre u novoj vladi.

Najduže obrazlaganje ekspozea je trajalo šest sati, a u parlamentu ga je kao kandidat za predsednika vlade pročitao Aleksandar Vučić. Ekspoze je imao ukupno 260 strana.

Tanjug