SARAJEVO – Na hitnoj sednici Centralne izborne komisije BiH doneta je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske zbog, kako navode “neregularnosti i matematičkih nelogičnosti”, saopšteno je danas iz CIK-a posle sednice.

Predsednik CIK-a Suad Arnautović rekao je da je CIK jutros održao kolegijum na kojem je komisija razmotrila primedbe i prigovore na tok izbornog procesa u Republici Srpskoj za predsednika i potpredsednika Republike Srpske, preneo je RTRS.

“Imali smo materijalne dokaze i video materijale gde je nesumnjivo taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora. CIK je odlučio izdati naredbu: CIK po službenoj dužnosti glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši otvaranje vreća i prebroji glasačke listiće ponovo i listiće u Brčko Distriktu za predsednika Srpske”, rekao je Arnautović.

Za ovakvu odluku glasalo je šest članova CIK-a, dok je protiv bio jedino Vlado Rogić.

Na osnovu 98,03 odsto obrađenih biračkih mesta, kandidat SNSD-a Milorad Dodik vodi sa 291.915 glasova ili 48,14 odsto, dok Jelena Trivić iz PDP-a ima 262.969 glasova ili 43,37 odsto.

I Dodik i Trivić su proglasili pobedu na izborima.

Tanjug