ASTANA – Najbolji srpski teniser Novak Ðoković osvojio je ATP turnir u Astani, pošto je danas u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 6:4.

Meč je trajao 75 minuta. Ovo je bio deseti zvanični duel srpskog i grčkog tenisera, a osmi trijumf Ðokovića.

Srbin je osvajanjem turnira u Astani stigao do 90. trofeja u karijeri, a četvrtog ove sezone. Cicipas je u karijeri osvojio devet ATP titula.

U prvih sedam gemova prvog seta nijedan teniser nije imao brejk loptu. Ðoković je u osmom gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 6:3 i 1:0 u setovima. Ðoković nije iskoristio dve brejk lopte u trećem gemu drugog seta. Međutim, Srbin je napravio brejk u petom gemu. Sedmi teniser sveta je održavao prednost do kraja seta i zasluženo je trijumfovao na turniru u Astani.

Srpskom teniseru je pripala novčana nagrada od 355.310 dolara i 500 bodova za ATP listu, dok je Cicipas osvojio 191.180 dolara i 300 poena za rang listu najboljih igrača sveta. ATP turnir u Astani igrao se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.

Ðoković je trijumfom u Astani ponovio rezultat Švajcarca Rodžera Federera, koji je 2010. godine osvojio turnire iz četiri kategorije u jednoj sezoni. Srpski teniser je ove godine osvojio Vimbldon, Masters u Rimu, ATP turnir u Tel Avivu iz kategorije 250, kao i ATP turnir u Astani, koji je iz kategorije 500.

Najbolji srpski teniser će igrati na Mastersu u Parizu, koji počinje 31. oktobra. Ðoković se nalazi na korak od plasmana na završni turniru sezone, koji će biti igran u Torinu od 13. do 20. novembra.

indeksonline.rs/Tanjug