Atletičari Novog Pazara Elzan Bibić i Teodora Simović pobednici su današnjeg drugog po redu Pazarskog polumaratona, koji je u dve trke okupio 427 učesnika.

Bibić je stazu od 21,1 kilometara prešao za jedan čas, tri minuta i 58 sekundi, dok su drugo i treće mesto osvojili Rus Ivan Bubnov sa 1:11,02 i Milan Mitrović sa Uba vremenom od 1:13,25 minuta.

Četvrta pozicija u toj trci pripala je Saši Miljkoviću iz Kosovske Mitrovice sa 1:15,33, a peta Novopazarcu Esadu Hasanoviću sa 1:16,12 minuta.

Simović je dominirala u ženskoj konkurenciji vremenom od 1:16,49 minuta, da bi potom u cilj ušle Biljana Kiradžiev iz zrenjaninskog Asa 023 sa 1:25,17 i trećeplasirana članica Crvene zvezde Slađana Stamenković sa 1:29,35 minuta.

Pobede u trci zadovoljstva na pet kilometara ostvarili su pazarski atletičari Aldin Ćatović i Saima Murić.

Ćatović je trijumfovao ispred Filipa Nedeljkovića iz Crvene zvezde i Novopazarca Kabira Ziljkića na trećem mestu.

Murić je nadmašila klupske koleginice Mejru Mehmedović i Aišu Tahirović, koje su završile kao druga i treća.

U trci zadovoljstva učestvovali su i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković, kao i brojni sportisti i društveno-sportski radnici.

Polumaratonska trka imala je 161 učesnika, dok se na kraćoj stazi od pet kilometara našlo 266 trkača, od toga i 50 lica sa posebnim potrebama.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj manifestacije, koju su organizovali gradska Ustanova za sport, pazarski Sportski savez i Atletski klub Novi Pazar.

M. Minić