Trener fudbalera Novog Pazara Vladimir Gaćinović rekao je danas da će predstojeće gostovanje Radniku, u okviru 14. kola Super lige Srbije, pokazati da li njegov tim zaslužuje mesto u vrhu tabele.

“Mladost sam okvalifikovao kao utakmicu polusezone, a meč u Surdulici je ispit zrelosti. Videćemo da li smo za gornji deo tabele ili nismo. Verujem u moje momke. Znamo da moramo da igramo kvalitetno u kontinuitetu i da postižemo dobre rezultate, ako želimo da smo u vrhu tabele, a to nam je glavni motiv”, rekao je Gaćinović.

Pazar je peti na tabeli sa 24 boda, dok je Radnik na poslednjem, 16. mestu sa četiri osvojena boda.

“Imaju veoma solidan tim i iznenađujuće malo bodova. Pogotovo se izdvaja naš doskorašnji igrač Zoran Danoski, koji je dao neke ključne golove. Tu je i Miloš Spasić, kao i zanimljiva klupa za rezerve. Moramo da budemo u pravom ritmu. Nekih specijalnih zamisli uvek bude, ali od naše igra u suštini ne odustajemo”, naveo je Gaćinović.

Ofanzivni igrač Novog Pazara Slobodan Stanojlović ocenio je Surdulicu kao “nezgodan teren”, na koji će njegova ekipa morati da se privikne.

“Očekuje nas veoma težak zadatak. Pratio sam ekipu Radnika protiv TSC-a. Tu, ali i na još nekim utakmicama, pokazali da zaslužuju mnogo više bodova. Ne smemo da ih potcenimo. Moramo dobro da se pripremimo. Verujem da uz taj segment, plus kvalitetan rad, možemo do dobrog rezultata“, zaključio je Stanojlović.

Radnik i Novi Pazar igraju u petak od 17 časova na stadionu u Surdulici.

M. Minić

Foto: A. Nićiforović