Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i član Gradskog veća Fevzija Murić prisustvovali su u Sarajevu obeležavanju stogodišnjice rada nemačke organizacije Arbeiter-Samariter-Bund Serbia (ASB) van granica matične zemlje, kao i tri decenije delovanja na prostoru Zapadnog Balkana.

Gradonačelnik Nihat Biševac bio je jedan od panelista na temu „Partnerstva javnog i građanskog sektora na lokalnom nivou – saradnja za zajedničke akcije i prikupljanje sredstava za finansiranje projekata“.

U saradnji sa IDC Srbija i lokalnom samoupravom, nemački ABS u Novom Pazaru i regionu realizuje unazad nekoliko godina brojne projekte čiji su direktni korisnici nezaposlena lica, posebno marginalozovane kategorije stanovništva i lica iz grupe teže zaspošljivih.

Arbeiter-Samariter-Bund Serbia (ASB) je nemačka organizacija usmerena na humanitarne i socijalne delatnosti i najviše angažovana u oblastima civilne zaštite, uslugama spašavanja i socijalnim uslugama.

ASB je kao nepolitička i nereligijska organizacija osnovana još daleke 1888. godine, i trenutno je jedna od najvećih organizacija u Nemačkoj u oblasti pružanja socijalnih usluga.