Novi trener fudbalera Jošanice Aldin Gurdijeljac rekao je da će njegova ekipa do kraja jeseni pokušati da zadrži korak sa vodećim Banom 1931, a da će u prolećnom delu prvenstva pokušati da se pojača i plasira u Srpsku ligu Zapad.

“Raščani nam gostuju u prvom kolu nastavka. Tu ćemo probati da pobedom priđemo na bod zaostatka. Potom nam ostaje da sačekamo njihov kiks. Nadam se najboljem, ali videćemo šta će da bude”, rekao je Gurdijeljac.

Tri kola pre kraja prvog dela sezone u Šumadijsko-raškoj zoni, Jošanica zauzima drugo mesto na tabeli sa 22 boda, četiri manje od lidera Bana 1931.

Pazarskog zonaša prošle sedmice preuzeo je Gurdijeljac, koji je nasledio Elvira Muratovića, a na debiju je upisao trijumf od 2:1 nad Karađorđem iz Ribnice u Novopazarskoj banji.

“Vratio sam se posle godinu i po, na veliko zadovoljstvo. Pre utakmica sa Karađorđem, morao sam igračima da izbijem parolu ‘lako ćemo’ i usadim im razmišljanje po kojem samo uz maksimum na terenu mogu do rezultata”, naveo je Gurdijeljac.

On je dodao da su ga u preokretu protiv Karađorđa posebno zadovoljili iskusni Irfan Vusljanin, Dženan Plojović i Rijald Sulejmanović, kao i Tarik Rušević iz mlađe garde.

Jošanica u narednom, 11. kolu Šumadijsko-raške zone gostuje ekipi Budućnosti iz Resnika.

M. Minić