BEOGRAD – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić je povodom Međunarodnog dana starijih osoba, posetila najstarije građane u Klubu za starije “Radana Pupić” u Beogradu, gde im je poručila da je država uvek tu uz njih, jer zna, ceni i pamti sve ono što su oni uradili za državu i njen narod.

“Danas je dan kada još jednom treba da se podsetimo koliko ste nam važni, a Srbiji ste važni svakoga dana. Vi ste naš temelj, naš oslonac, vi nam pokazujete kako treba da se ponašamo, da budemo odgovorni, vi ste naši uzori i vaša iskustva su za nas neporocenjiva”, poručila je Kisić i čestitala najstarijima njihov dan.

Ministarka je istakla da zemlja na mnogo načina pokazuje da misli na najstarije građane i čini sve da poboljša njihov kvalitet života i finansijski položaj i dodala da će penzije u novembru biti povećane za 9 odsto, kao i da se od početka sledeće godine očekuje povećanje od 12 odsto.

Poseti Klubu za starije “Radana Pupić” prisustvovala je i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Aleksandra Čamagić koja je najstarijima čestitala njihov dan i navela da će grad nastaviti da čini sve kao i do sada, kako se oni ne bi osećali usamljeno.

Tanjug