Husein Memić, nosilac liste Sandžačke demokratske partije za Bošnjačko nacionalno vijeće i novoimenovani ministar turizma i mladih u Vladi Srbije, prvu zvaničnu posjetu imao je novootvorenom hotelu “Borovi” u Sjenici.

Svoj rad započinje iz Sandžaka i to iz jednog od najvećih i najsavremenijih turističkih kompleksa, sa pešterske-najveće balkanske visoravni. Tokom posjete je, za Vijesti RTVNP, izjavio da, ovakav projekt donosi brojne benifite.

,,Pešter je za mene jedan od najljepših krajolika zemlje, prirodni biser Sandžaka, a specifičnosti turističkog kompleksa Borovi, daje priliku domaćem turizmu da atraktivnim ponudama privuče posjetioce iz šireg regiona.
Ovakav vid turizma, na jednoj od najvećih evropskih visoravni, nudi brojne mogućnosti za organizovana putovanja tokom cijele godine. Ja sam iz ovog kraja i došao sam da dam podršku porodici Selek koja je uložila velika sredstva u ovaj hotel. Najveći turistički projekt u ovom regionu. Jako me raduje što je to baš ovdje, u Sjenici, koja je bogata prirodnim ljepotama. Osim toga, u ovom hotelu je zaposleno više od 100 mladih ljudi. Biće ih zaposleno još, jer su u planu brojna proširenja kompleksnih kapaciteta. Na taj način smanjićemo odlazak mladih i omogućiti im da rade i stvaraju u svojoj zemlji”, naglasio je ministar Memić.

Opširnije u videu, na YT RTVNP kanalu: