Fudbalska groznica trese grad u Raški i na Jošanici, u petak (17.00) na “Caiz Coin” arenu dolazi ekipa Vojvodine u okviru 15. kola Superlige.

Derbi kola fudbaleri Novog Pazara dočekuju na petom mestu na tabeli sa tri boda više od Novosađana koji se nalazi na sedmoj poziciji, ali i imaju utakmicu manje od plavo-belih.

Nakon šest utakmica koje su Novopazarci odigrali na svom stadionu bez prisustva publike zbog kazne koju im je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, nakon incidenata koji su domaći navijači prouzrokovali na baraž utakmici protiv ekipe IMT sa Novog Beograda. Pazarci su od početka sezone igrali bez prisustva navijača, a u petak od 17.00 konačno otvaraju kapije svog stadiona.

U samom gradu za ovu utakmicu vlada nezapamćeno interesovanje, s obzirom na to da klub iz Novog Pazara ove godine beleži najbolje rezultate u dugogodišnjoj istoriji.

U Novom Pazaru sa radošću isčekuju ovaj meč, jer će konačno navijači moći da uživaju u igrama svog kluba, ali i igrači da osete atmosferu po kojoj su navijači poznati. Međutim, ovaj meč u klubu sa Jošanice isčekuju i sa zebnjom, jer se prema nezvaničnim informacijama očekuje dolazak navijača Vojvodine, a poučeni ranijim iskustvom, u klubu mole sve domaće navijače da ne nasedaju na bilo kakve provokacije i da svoj klub bodre na fer i sportski način i tako izbegnu bilo kakav povod za nove kazne koje Disciplinska komisija FSS lako dodeljuje Pazarcima za razliku od drugih klubova.

Kako smo uspeli nezvanično da saznamo, cena karte za ovu utakmicu biće od 300 do 400 dinara, što je znatno iznad proseka cene karata na stadionu u Novom Pazaru, ali imajući u vidu ogromne gubitke koje je klub pretrpeo zbog kazne od šest utakmica igranja pred praznim tribinama i ne čudi ovakva odluka kluba.

Vatrene pristalice Novog Pazara najavljuju spekatakal, a atmosferu i interesovanje pred ovaj meč ne pamte ni najstariji navijači novopazarskog superligaša.

nova.rs