BEOGRAD – Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je danas oko devet sati, a nakon nje, uslediće i sednica Glavnog odbora stranke.

Na sednicama ovih tela biće razmatran predlog stranke za kandidate za ministre u novoj vladi.

Sednici Presedništva SNS prisustvuju predsednik Aleksandar Vičić, potpredsednica stranke, koja je i mandatarka za sastav nove vlade, Ana Brnabić, kao i Vladimir Orlić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Nevena Ðurić, Aleksandar Šapić, Marko Ðuric.

Pored njih, tu su i Darija Kisić, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Nikola Sekaković, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Milenko Jovanov, Vladimir Ðukanović, Goran Vesić, Nebojša Bakarec…

Posle sednice Predsedništva, kako je najavljeno, u 11 sati počeće sednica Glavnog odbora SNS.

Sednice ovih tela su zatvorene za javnost, a nakon zasedanja Glavnog odbora planirane su izjave za novinare.

Predsednik Vučić ranije je najavio da će imena kandidata za resore koju će u novoj vladi pripasti SNS, znati danas, posle sednice Glavnog odbora stranke.

Pojasnio je da Predsedništvo stranke prihvata predloge, a, po statutu, Glavni odbor donosi odluku.

“Oko 14.00, 15.00, 16.00 časova u nedelju, u najmanju ruku, znaće se imena SNS-ovih ministara ili onih koje SNS podržava. Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera za šta možda treba još 24 sata, ali ostalo će se znati u nedelju”, kazao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug