NOVI PAZAR – Dva inspektora kriminalističke policije PU Novi Pazar suspendovana su danas, nakon što su juče na Goliji ispalili hice u vazduh kako bi, kako saznajemo od izvora iz istrage, oterali krdo divljih svinja koje je krenulo ka njima.

Prema našim saznanjima, oni su nekoliko kilometara od mesta Duga poljana u pravcu Golije, izašli iz terenskog vozila, kako bi prošetali kroz šumu. Nakon nekoliko minuta, videli su da se ka njima kreće krdo divljih svinja, izvadili službene pištolje i zapucali u vazduh.

Pošto su krenuli ka svom vozilu, njih su presrela lica, koji su se predstavili kao čuvari. Obavestili su ih da su čuli pucnjavu, i da su pozvali žandarmeriju i policiju iz Ivanjice.

Inspektori su se predstavili i objasnili situaciju čuvarima, a nakon što je stigla policija i žandarmerija, legitimisali se službenim legitimacijama i predali oružje ovlašenom službenom licu.

O svemu je obavešten dežurno tužilac u OJT Ivanjica, koji je naložio da se izvrši uviđaj na licu mesta.

Obzirom da nije bilo elemenata krivičnog dela, po nalogu dežurnog tužioca iz Ivanjice, novopazarskim inspekorima je vraćeno oružje.

Kako nezvanično saznajemo, oni su danas suspendovani od strane starešine novopazarske policije.