BEOGRAD – Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da su Srbi sa Kosova i Metohije dobili čvrste garancije da će predsednik Aleksandar Vučić i država Srbija biti uz svoj narod, i poručio da će srpski narod na svako nasilje mirnim putem pružiti otpor naroda.

Rakić je novinarima, posle sastanka predsednika Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa KiM, rekao da su Vučiću preneli da će, ukoliko KBS, policija ili bilo ko drugi krene da otima imovinu Srba sa KiM, iskoristiti sva sredstva i demokratskim mirnim putem pružiti otpor, kako je rekao, otpor naroda.

“Ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i šta će sve to izroditi ukoliko neko nasilno bude oduzimao našu imovinu”, rekao je Rakić ukazujući da su njihova imovina i, kako je kazao, tablice i vozila.

Rakić je istakao da Priština vodi kampanju za preregistraciju vozila i da je u nju uložila nekoliko miliona evra, ali da su Srbi prepoznali propagandu i da su samo dve osobe preregistrovale svoja vozila na severu.

Preciziro je da će ukoliko Priština krene sa nasilnom akcijom blokirati prelaze i ulaze sa severa ka centralnom Kosovu i jugu.

Rakić je rekao da je Vučić sa Srbima sa Kosova i Metohije i kada je najteže i dodao da će predsednik imati sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost nakon kojeg će se obratiti novinarima.

Predsednik Srpske liste je primetio i da sastanak političkih predstavnika Srba sa KiM sa predsednikom Vučićem nikada nije bio kraći.

Tanjug