Članovi Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Prijepolju neprijatno su iznenađeni postupkom nadležnih da za potrebe popunjavanja Vatrogasne jedinice Prijepolje, odjeljenje Brodarevo, nije bilo mesta za kandidate bošnjačke nacionalnosti.

Podsećaju građane i donosioce, kako navode ‘’nakaradne odluke’’, da je zgrada Vatrogasnog doma izgrađena i opremljena od budžetskih sredstava opštine Prijepolje, kao i da su sve aktivnosti oko pokretanja postupka izrade projektne dokumentacije i dobijanja građevinske dozvole, vodili upravo Brodarevci.

‘’Nadležni u Ministarstvu za unutrašnje poslove nisu imali sluha ni razumjevanja za to. Posegli su za onim sa čim se u Prijepolju niko normalan neće složiti, a to je diskriminatorska odluka da u brodarevskom odjeljenju vatrogasne jedinice ne bude ni jedan Bošnjak od četvorice primljenih. Takva odluka vređa sve ljude, bez obzira na nacionalnu pripadnost’’, navode iz OO SDP u Prijepolju.

Zahtjevaju da ministar uzme u obzir navedene, kako naglašavaju, istinite činjenice te da iznađe način za prijem Bošnjaka koji ce biti zaposleni u vatrogasnom odjeljenju Brodarevo. Navode da pouzdano znaju da su se najmanje tri kandidata iz Brodareva javila na konkurs.

‘’Diskriminacija Bošnjaka nije dobar put. To je put ka stvaranju nepoverenja u državne organe i državu. Ovaj potez ide na ruku ekstremnim organizacijama i stvaranju podela.’’

Prijepoljski odbor SDP zahteva od ministra da hitno ispravi nepravednu i diskriminatorsku odluku, a predsednika države mole da ne dozvoli takvo ponašanje funkcionera MUP-a.