Na 99. godišnjicu od osnivanja Republike Turske, Konzulat te zemlje u Novom Pazaru organizovao je svečani prijem za brojne zvanice iz javnog života Sandžaka. Prisustvovao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, narodni poslanici u Skupštini Srbije, predstavnici BNV-a, brojni zvaničnici sandžačkih institucija, te predstavnici medija.

Svečanost je počela intoniranjem himni Republike Turske i Republike Srbije, nakon čega se prisutnima obratio generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol.

Rekao je da su odnosi Srbije i Turske na istorijskom vrhuncu, te naglasio da tome doprinose prijateljski odnosi dvojice predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića.

“Naša braća iz Sandžaka, koju vidimo kao most saradnje između Turske i Srbije, imaju izuzetno mesto u tursko-srbijanskim odnosima i u srcima turskog naroda”, rekao je Bašol.

Turski konzul je na svečanosti u Novom Pazaru pročitao pismo predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

“Dragi moj narode, pozdravljam vas najsrdačnijim osećanjima, ljubavlju i poštovanjem. Danas svi doživljavamo ponos i uzbuđenje obeležavanjem 99. godišnjice Republike Turske. Ovu priliku koristim da se setim osnivača naše Republike gazi Mustafe Kemala Ataturka, naših heroja koji su pobedom krunisali oslobodilački rat. Želim milost našim šehidima koji su pali zarad naše nezavisnosti i sa zahvalnošću se sećamo naših gazija. Od Turske smo napravili državu čija se demokratija uzima za primer, čija je ekonomija impresivna i koja čuva nacionalno jedinstvo”, navodi se u pismu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.