BEOGRAD – U Srbiji će danas jutro biti hladno, a dan sunčan i topao, uz najvišu dnevnu temperaturu od 20 do 24 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutro hladno, van košavskog područja ponegde kratkotrajna magla. U toku dana sunčano i toplo.

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren, na jugu Banata ujutro i pre podne povremeno jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog pravca. Najniža temperatura od 2 do 11, a najviša od 20 do 24 stepena.

I u Beogradu će biti sunčano uz umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 8 do 11, a najviša oko 23 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 23. oktobra, jutra hladna, van košavskog područja sa kratkotrajnom maglom i minimalnom temperaturom od 0 do 7 °C (ponegde uz slab prizemni mraz), dok će u Vojvodini i Podunavlju usled umerenog jugoistočnog vetra jutarnje temperature biti više (od 7 do 12 stepeni).

U toku dana do srede pretežno sunčano i natprosečno toplo sa maksimalnim vrednostima od 21 do 25 stepeni Celzijusa.

U sredu posle podne i uveče prolazno umereno naoblačenje, koje će usloviti pad temperature, a tek ponegde u brdsko-planinskim predelima slabu kratkotrajnu kišu.

U četvrtak sveže uz razvedravanje – najviša temperatura od 15 do 19 °C.

Od petka temperatura ponovo u porastu, a narednog vikenda pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području uz postepeno naoblačenje sa zapada Balkana i Jadrana koje će u nedelju uslovljavati kišu i lokalne pljuskove, prognozira RHMZ.

indeksonline.rs/Tanjug