Naslovna srbija Beograd Vulin: Ogromnim novcem, lažima i nasiljem 5. oktobra 2000. godine srušen ustavni...

Vulin: Ogromnim novcem, lažima i nasiljem 5. oktobra 2000. godine srušen ustavni poredak SRJ

Foto:MUP

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom obeležavanja 5. oktobra, da Srbija više nikada ne sme da dopusti da joj stranci nasiljem i novcem određuju vlast i vode politiku.

“Pre 22 godine obaveštajne službe zemalja NATO pakta organizovale su i povele državni udar. doktrina obojene revolucije tada isprobane u Beogradu i do danas unesrećuje zemlje i narode. Ogromnim novcem, lažima i nasiljem 5. oktobra 2000. godine srušen je ustavni poredak SRJ i Srbije. Izbori se nisu održali i završili, a izborna dokumentacija je spaljena i uništena kako bi se sakrili pravi rezultati narodne volje. Ono što nisu uspeli NATO bombarderi uspela je srpska NATO pešadija”, rekao je Vulin.

Kako je saopštio Pokret socijalista, tada je započeta “pllačkaška privatizacija, stotine hiljada ljudi su ostali bez imovine i hleba, politički progon neistomišljenika je postao svakodnevna praksa, vojska je svedena na nivo nevladine organizacije, dok su najistaknutiji ratni komandanti i politički predstavnici borbe za očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji izručeni Hagu, a šiptarski teroristi su pušteni na slobodu”.

“Započela je vlada žutog ološa i ambasadora. Srbija više nikada ne sme da dopusti da joj stranci nasiljem i novcem određuju vlast i vode politiku. Srbija je danas demokratska, slobodna, uspešna i časna zemlja, uprkos 5. oktobru, nikako zahvaljujući 5. oktobru”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom navršavanja 22 godine od, kako kaže, petooktobarskog puča.

Tanjug

Exit mobile version