Poslanik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić istakao je danas da će poslanici te stranke podržati novi sastav vlade.

Kako je naveo, kada se proširila vest da će SPP imati ministra, prvo je većina pomislila da će on biti novi ministar, međutim doneo je odluku da je njegova uloga bitnija u parlamentu nego u vladi.

“Prvo zato što imam amanet od rahmetli muftije da nastavim ono što je radio na poziciji potpredsednika parlamenta. Drugo, želim da se posvetim i imam više vremena za rešavanje problema mog naroda. Bitno je da pozivam na politiku pomirenja, pogotovu što sada u parlamentu imamo ultra desničarskih poslanika“, kazao je Zukorlić.

Govoreći o kandidatu SPP-a za ministra, Edinu Ðerleku, Zukorlić je naglasio da ima dva fakulteta, govori tri jezika, kao i da je od rahmetli muftije Muamera Zukorlića učio politiku.

“Stranka pravde i pomirenja prvi put u svojoj istoriji ima ministra i to je iskorak napred. Pred vladom će biti mnoga pitanja za rešavanje, kako globalna, tako i da lokalna. Drago mi je što vidim nova i stručna lica, što je vlada mulitikonfesionalna i multietnička“, naveo je on.

Drago mu je što je za ministra predložen i Tomislav Žigmanov, odnosno što su u vladi i muslimani i katolici i pravoslavci što, kako kaže, uliva veru da će se još popraviti stvari kada je reč o svim verskim zajednicima.

Tanjug