BEOGRAD – Ministar privrede Rade Basta izjavio je danas, na sastanku sa direktorkom UNOPS-a u Srbiji Mikelom Telatin, da bi želeo da novi projekti omoguće dodatne beneficije majkama sa troje i četvoro dece.

“Želeo bih da imamo nove projekte koji će na prvo mesto staviti podršku majkama sa troje i četvoro dece i samohranim majkama, kao i mogućnost njihovog rada od kuće i dobijanja dodatnih beneficija“ istakao je Basta.

Basta se osvrnuo na zajedičku saradnju u okviru UNOPS projekta lokalnog razvoja EU PRO PLUS i ukazao da je u budućim projektima neophodno fokus staviti na pružanje podrške majkama, radnicima i studentima i unapređenju njihovog položaja u društvu.

Predstavnici UNOPS-a ukazali su značaj veoma duge i uspešne saradnje sa Ministarstvom privrede, a posebno u oblasti unapređenja održivog ekonomskog razvoja na lokalnom nivou, obezbeđivanja bespovratnih sredstava za startapove i sredstava za poboljšanje ekonomske infrastrukture u cilju privlačenja investicija i omogućavanja boljeg kvaliteta života lokalnog stanovništva.

Sagovornici su se složili da je neophodan interdisciplinarni pristup kroz relevantne UNOPS programe kako bi se našlo održivo i trajno rešenje za sve predstojeće izazove u trenutnoj klimi globalne recesije, zadržali mladi u Srbiji, kreirala nova radna mesta za visokokvalifikovanu radnu snagu, podstaklo povećanje nataliteta i unapredio položaj žena.