Carinici su u saradnji sa policijom 29. novembra 2022. godine na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja nepunih 32 kilograma marihuane skrivenih u jednom neprijavljenom kompresoru za vazduh.

Droga je otkrivena na ulazu u Srbiju, kada su carinici za detaljan pregled na mobilnom skeneru izdvojili kamion stranih registarskih oznaka.

Kamionom je upravljao strani državljanin koji se iz Grčke uputio ka Nemačkoj prevozeći prijavljene masline, kartonsku ambalažu i delove za kamion.

Carinici su odlučili da taj kamion detaljno pregledaju na skeneru, što se pokazalo kao dobra odluka, jer je taj snimak otkrio da se u tovaru nalazi nešto sumnjivo.

Odmah po otvaranju tovarnog dela kamiona bilo je jasno da se u njemu nalazi i neprijavljena roba, jer se već na prvi pogled video veliki kompresor koji se koristi u radionicama, koji pritom nije bio prijavljen u priloženoj dokumentaciji.

Demontažom pomenutog kompresora za vazuh, čija je unutrašnjost velika, potvrđeno je da je on u potpunosti ispunjen paketima marihuane teškim čak 31,65 kg.

Otkrivena droga, kompresor, kamion i vozač predati su policiji u dalju nadležnost.