Predstavnici JVP „Srbijavode“ i Svetske banke doneli su u Novi Pazar lepe vesti. Zvanično je najavljena realizacija projekta korićenja reka Raške, Trnavice i Jošanice, u dužini od 7 192 metra.

„Projekat je izuzetno značajan za grad, sve građane koji žive pored reka a čija su domaćinstva u ranijem periodu bila izloženi riziku od poplava. Korićenjem tri reke svi će biti mnogo bezbedniji, jer je projektom predviđeno korićenje u naseljenim delovima“, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Prema njegovim rečima, realizacija projekta predviđena je sa početkom nove građevinske sezone. O dinamici radova govorio je direktor JVP Goran Puzović.

„Pre nekoliko godina završili smo prvu fazu regulacije reke Raške kroz Novi Pazar i u praksi prezentovali primer dobre komunikacije između Grada i JVP „Srbijavode“ . Današnji sastanak je nastavak saradnje i kao plod svega očekuje nas realizacija novih radova. S obzirom na obim radova koji bi trebalo da počnu u martu, očekujemo da realizacija traje tri godine. Predviđeno je korićenje 1500 metara obale Raške, oko 1 kilometar korita na Jošanici i 3,5 kilometra Trnavice“, rekao je Puzović. Uz dodatne projekte i mere čiju realizaciju najavljuju iz javnog preduzeća, Novi Pazar se polako ali sigurno u pogledu zaštite od poplava svrstava na mapu bezbednijih gradova Srbije.

„Novi Pazar postaje jedan od retkih gradova za koje možemo reći da je integralno zaštićen. Zahvalnost dugujemo Svetskoj banci koja je shvatila važnost projekta i u rekordnom roku odobrila sredstva za realizaciju“, zaključio je Puzović.