BEOGRAD – Ministar turizma i omladine Husein Memić sastao se danas sa ambasadorom Egipta u Srbiji Baselom Salahom sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje između dve zemlje, posebno u oblasti turizma i omladinske politike.

Memić je tokom sastanka rekao da se u narednom periodu moraju intenzivirati aktivnosti u cilju značajnijeg povećanja turista iz Egipta u Srbiju jer turistički promet između dve zemlje nije na zadovoljavajućem nivou, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Memić je istakao da je jedan od ključnih preduslova za unapređenje saradnje između dve zemlje u turizmu uvođenje direktne avio linije između Srbije i Egipta.

Ambasador Egipta je izrazio potrebu da se u narednom periodu poveća saradnja između predstavnika turističke privrede obe zemlje, sa posebnim naglaskom na okolnost da je Srbija veoma atraktivna destinacija za turiste iz Egipta koji su nakon pandemije u potrazi za novim destinacijama u Evropi.

Memić i Salah su se saglasili da je potrebno preduzeti zajedničke aktivnosti u cilju pokretanja novih inicijativa mladih, posebno na polju sporta i kulture.