Naslovna srbija Beograd Muamer Bačevac izabran za predsjednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Republikom Turskom

Muamer Bačevac izabran za predsjednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Republikom Turskom

Članovi Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, na prijedlog predsjednika parlamenta, a nakon konsultacija sa predstavnicima poslaničkih grupa, usvojili su danas prijedlog o formiranju 161 poslaničke grupe prijateljstva i izabrali predsjednike tih grupa.

Narodni poslanik dr. Muamer Bačevac, izabran je za predsjednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Republikom Turskom.

Bačevac je bio predsjednik grupe prijateljstva sa Republikom Turskom i u prošlom mandatu, a ta grupa prijateljstva bila daleko najaktivnija u parlamentu. Poslanička grupa prijateljstva sa Republikom Turskom jedna je od najbrojnijih grupa prijateljstva u republičkom parlamentu.

Bačevac je u prošlom sazivu imao nekoliko satanaka sa predsjednikom turskog parlamenta Mustafom Šentropom, ministrom inostranih poslova Mevlutom Čavušogluom, kao i predsjednikom Republike Turske Redžepom Taipom Erdoganom.

U septembru je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio domaćin predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu kada je konstatovano da je na snazi zlatno doba srbijansko-turskih odnosa. Obim trgovinske razmjene između dvije zemlje nastavio je progresivan rast uprkos pandemiji. Zabilježen je rast od 33 odsto što je dvije milijarde dolara, i nastavlja se dalje ka zajedničkom cilju od pet milijardi.

Exit mobile version