Naslovna Sport Boks Novi Pazar će krajem sedmice prvi put biti domaćin međunarodne Zlatne rukavice

Novi Pazar će krajem sedmice prvi put biti domaćin međunarodne Zlatne rukavice

Novi Pazar će krajem sedmice prvi put biti domaćin međunarodne Zlatne rukavice, a bokserski program u Sportskoj dvorani Pendik startuje kvalifikacionim borbama zakazanim za petak od 17 časova.

Selekcija Srbije za predstojeći turnir priprema se u sali za borilačke sportove pri Dvorani Sportske akademije Douš, a predvodnici mladog talasa, 20-godišnji Semiz Aličić i Omer Ametović očekuju dobar boks i priželjukuju pune tribine.

Aličić je juniorski prvak Evrope od pre četiri godine u ruskoj Anapi, a sa dve pobede došao je do osmine finala na poslednjem Prvenstva sveta u Beogradu.

“Prošle godine imao sam šansu da objedinim omladinsku i seniorsku Zlatnu rukavicu, ali sam se razboleo neposredno pred turnir seniora u Loznici. Ove godine zbog toga imam dodatni motiv. Verujem da će tribine biti pune, što nama u ringu mnogo znači”, rekao je Aličić.

Ametović je kolekcionar evropskih bronzi u mlađim selekcijama, zaključno sa ovogodišnjom mlađeseniorskom u Poreču. Na planetarnom šampionatu 2021. u Beogradu, u osmini finala pružio je odličan otpor kasnijem osvajaču zlatne medalje Kazahstancu Temirtasu Žusupovu.

“Pre godinu dana u Loznici uzeo sam zlato u kategoriji, što ću pokušati da ponovim. Biće sjajno ako uspem. Ako ne, onda natrag u salu na trening. Inače, od onih sam što ih publika nosi tokom celog meča. Pozivam Novopazarce i sve ljibitelje boksa da dođu u što većem broju”, kazao je Ametović.

Polufinalne borbe na ovogodišnjoj Zlatnoj rukavici, 65. po redu, planirane su za subotu od 17 časova, dok je finale na programu u nedelju od 19 časova, sve u Sportskoj dvorani Pendik.

M. Minić

Exit mobile version