Danas je počelo asfaltiranje drugog dela Ulice generala Živkovića, od iznad Nušićeve do Radničke ulice. Kako bi se na vreme asfaltirala i ova deonica Ulice generala Živkovića radi se požrtvovano. Građani sa kojima smo danas razgovarali zadovoljni su rekonstrucijom Ulice generala Živkovića.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za infrastrukturu, Nihad Hasanović, obišao je to veliko gradilište. On je rekao da će građevinska sezona trajati sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali, a da očekuje da će radovi u ovoj ulici biti završeni za 20 radnih dana.

„Izvođači su vredno radili poslednjih nedelju dana, od ujutru do naveče, radilo se i pod reflektorima. Danas bi trebalo da bude završeno asfaltiranje ove etape sa prvim slojem asfalta, već sutra će početi postavljanje i drugog sloja asfalta. Ako vremenski uslovi dozvole, radovi bi trebalo da se završe do 1. decembra. Mi već sada radimo na pripremi dokumentacije za nastavak radova na rekonstrukciji ove ulice, što podrazumeva radove duž čitave ulice, sve do “Luk oil” pumpe“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za infrastrukturu, Nihad Hasanović .

Rekonstrukcija Ulice generala Živkovića jedan je od najvećih infrastrukturnih projekataka koji se ove godine realizuje u Novom Pazaru a košta više od 130 miliona dinara. Osim asfaltiranja, ovde su zamenjene sve podzemne instalacije, poplačani trotoari, postavljene klupe I mobilijar, a kada se završe ovi radovi biće postavljena nova ulična led rasveta.