HORGOŠ – Nakon prijave o pucnjavi među migrantima kod Horgoša, policija pretražuje teren, a na područje grada Subotice stigao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Na području Horgoša i Subotice do sada je privedeno više od 600 iregularnih migranata, koji je ce biti prevezeni u izbegličke centre na jugu Srbije, saznaje Tanjug.

Tokom akcije zaplenjeno je i oružje.

Akcija se odvija i u Beogradu, a policija sklanja migrante sa beograsdskih ulica i trgova.

U blizini Ekonomskog fakulteta primetne su dve policijske “marice”, dok se u parku ispred te ustanove, koji je od 2015. često mesto okupljanja migranata, nalazi nekoliko desetina njih, okruženi policijom, javlja reporter Tanjuga.

“Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni”, poručio je Gašić, koji se uputio na teren kako bi pružio podršku pripadnicima MUP-a koji se svakodnevno suočavaju sa iregularnim migrantima i kriminalnim grupama krijumcara ljudi, ali i građanima Subotice, Horgoša i okolnih mesta, kako bi ih uverio da je policija uvek tu da ih zastiti.

Kako je MUP ranije saopštio, policija je, zajedno sa Žandarmerijom, noćas započela sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.