VRANJE – Ministar prosvete Branko Ružić prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja 144 godine postojanja i rada Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vranju.

“Izuzetno mi je drago što danas imam priliku da vam čestitam 144 godina postojanja škole, koja poslednjih 70 godina nosi ime po velikom srpskom prosvetitelju Vuku Stefanoviću Karadžiću. Takođe, na današnji dan, u svim školama u Srbiji, obeležava se Dan prosvetnih radnika i koristim priliku da svim nastavnicima čestitam njihov dan”, naveo je ministar.

Ružić je istakao da će država, kao i do sada, nastaviti da čini sve što je u njenoj moći da obrazovanje bude dostupno svima, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

On je najavio da će se nastaviti ulaganja u unapređenje i osavremenjivanje uslova za rad i učenje na svim nivoima obrazovanja.

“Kada je reč o OŠ „Vuk Karadžić“ u Vranju, država je od 2012. godine opredelila oko 63 miliona dinara za različite projekte opremanja i rekonstrukcije. Ova škola svojim radom pokazala da je otvorena za sve vidove unapređivanja nastave i da je do današnjih dana, uspešno odgovarala izazovima koji su postavljeni pred sistem obrazovanja i vaspitanja”, rekao je ministar.

On je učenicima i rukovodstvu škole čestitao važan jubilej i poželeo da i u budućnosti ostvaruju zapažene rezultate.

Tanjug