NOVI PAZAR/PRIJEPOLJE/PRIBOJ/NOVA VAROŠ – Na izborima za Bošnjačko nacionalno veće, lista „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” pobedila je u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

“Pobedili smo na dve trećine izbornih mesta u Novom Pazaru i to je najvažnija pobeda ovih izbora. Pobedili smo u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Krupnju, Malom Zvorniku, Loznici, Šapcu, Subotici, Zrenjaninu, Beogradu. Nigde nismo izgubili osim Tutina i Sjenice. Mi smo sve uradili što se nas tiče”, kazao je osnivač SDP-a Rasim Ljajić nakon proglašenja rezultata izbora za Bošnjačka nacionalna veća.

U Prijepolju je pravo glasa imalo 11.938 Bošnjaka, od kojih je na izbore izašlo 5.211.

Stranka “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” sa 2.035 glasova odnela je ubedljivu pobedu u ovoj opštini. Za “Stranku poverenja i pravde – dr Misala Pramenković” glasalo je 1.555 prijepoljskih Bošnjaka, dok je za “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” glasalo 811.

“Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” osvojio je 795 glasova, a “Bošnjačka lista – Esad Džudžo” dobila je 15 glasova.

Pored Prijepolja, “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” ostvarila je pobedu i u Priboju, gde je za nju glasalo 863 Bošnjaka, što je 46,62 odsto onih sa pravom galsa.

“Stranka pomirenja i poravde – dr Misala Pramenković” dobila je poverenje 497 Pribojaca, odnosno 26,85 odsto.

Za „Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin“ glasalo je 319 Bošnjaka u Priboju ili 17,23 procenata dok je “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” svojio je 159 glasova. Lista “Bošnjačka lista – Esad Džudžo” dobila je 13 glasova.

I u Novoj Varoši lista “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” osvojila je 254 glasa te je i u ovoj opštini ostvarila pobedu.

“Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković” dobila je poverenje 110 Varošana, “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” osvojio je 46 glasova. Za “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” glasala su 42 birača, a “Bošnjačka lista – Esad DžUdžo” dobila je sedam glasova.

Tanjug