BEOGRAD – Svi zahtevi advokata Vladimira Petrovića, branioca Marka Miljkovića, za izuzeće tužilaca odbijeni su kao neosnovani i sutra se očekuje nastavak suđenja, saznaje Tanjug.

Petrović je na prethodnom ročištu tražio izuzeće postupajućih tužilaca Zorana Babića i Saše Ivanića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, Apelacionig tužioca Tomislava Kilibarde i Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolivac.

Međutim, svi ovo zahtevi su odbijeni.

Najpre je Državno veće tuzilaca odbilo zahtev za izuzeće Republičkog javnog tužioca, nakon čega je Republicko javno tužilaštvo odbilo zahtev za izuzeće Apelacionog javnog tužioca i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića.

Apelaciono javno tužilaštvo je zatim odbilo i zahtev za izuzeće Višeg javnog tužioca u Beogradu. Odbijeni su, kako nezvanično saznaje Tanjug i zahtevi za izuzeće postupajućih zamenika tužioca za organizovani kriminal, pa se sutra očekuje nastavak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Pripadnici ove grupe se terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito nišenje i držanje oružja, otmicu i silovanje.

Takođe, sutra se očekuje da okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nastavi svoje izlaganje, odnosno da odgovara na pitanja suda, tužilaštva, odbrane i okrivljenih, koje je prekinuto nakon dva dana izlaganja, zahtevima za izuzeće.