BEOGRAD – U jutrošnjoj akciji policije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i u saradnji s Evropolom, uhapšeno je 17 ljudi, pripadnika organizovane kriminalne grupe tzv. Vračarci osumnjičenih za više krivičnih dela teško ubistvo, saopštilo je Tužilaštvo.

Ovu grupu je finansirala organizovana kriminalna grupa “Kavači” i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere, navodi Tužilaštvo.

“Vračarce” predvode N.V. i U.P, a u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, SBPOK, UKP – PU za Grad Beograd, SAJ, Žandarmerije MUP-a, danas su u ranim jutarnjim satima uhapšeni

L.C, I.B, D.M, N.B, V.M, N.M, S. M, A.M, N.K, N.T, M.T, J.B, Ð. K, N. J, A.N, N.V. i D.N, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346. KZ RS i više krivičnih dela teško ubistvo iz čl. 114. KZ RS.

U toku je pretres na preko 50 lokacija uključujući i više putničkih motornih vozila.

Oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe tzv. Kavači na čijem čelu su R.Z. i S.K.

Grupa “Vračarci” je delovala po nalozima OKG “Kavači“ u Srbiji i inostranstvu, saopštilo je Tužilaštvo.

U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove organizovane kriminalne grupe uhapšeno u inostranstvu.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tanjug