BEOGRAD – Ministar građevinasrtva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vasić ocenio je danas da su pojedini poslanici u Skupštini Srbije prenosili reči vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka kao da su, kako je rekao, njegovi portparoli.

“Imali ste situaciju da neko ko je optužen da je sekao i mleo ljude, za najmonstruoznija ubistva, ima svoje portparole u Skupštini koji prenose svaku njegovu reč i napadaju predsednika Aleksandra Vučića i tvrde da je klan državno organizovan šireći najmostruoznije laži”, rekao je Vesić gostujući na TV Prva.

On je dodao da su svi to slušali nedeljama u skupštinskom prenosu.

“A onda kada se pojavio svedok saradnik koji je bio pripadnik tog klana i rekao da je Radoje Zvicer, pravi šef uhapšenih, nudio pet miliona za ubistvo Aleksandra Vučića i svi su ućutali i to više nije vest. Kada nešto kaže Belivuk za njih je vest i tome se veruje, a kada nešto kaže neko drugi koji je saradnik Belivuka to nije vest i o tome se više ne priča”, kazao je Vesić.

On je dodao da to nisu radili samo opozicioni poslanici nego i neki mediji.

“Reagovao sam u Skupštini i pitao hoće li neko da kaže -izvinite za ono što su pričali o Vučiću i njegovoj porodici ili ćemo da vidimo ko učestvuje u tome i ko politički podržava ubice i koristi ih da stekne političke poene”, kazao je Vesić.

Ministar je dodao da je slična situacija bila i sa slučajem Jovanjica.

“Da li se sećate kroz kakvu hajku je prošao Aleksandar (Vučić), a i njegov brat Andrej. Kakve su to bile monstruozne laži, pa se ispostavilo da ništa od toga nije tačno. Da li je neko rekao- izvinite ili nismo dobro razumeli? Nije. Oni su nastavili da o tome pričaju i to je politika na žalost pojedinih stranaka, ali i medija. Kreira se afera koja ne postoji i teraju vas da se branite”, rekao je Vesić.

On je dodao da se na taj način stvara atmosfera nepoverenja prema državnim organima.

“U parlamentu smo imali poslanike koji su pričali o Milanu Radojičiću i o ljudima sa Srpske liste najgore i najmonstruoznoije stvari koje nikada nisu dokazane. Ono što Aljbin Kurti govori u Prištini, to su neki poslanici opozicije izgovarali u Skupštini Srbije. Inače, to su poslanici koji kada dođe Viola fon Kramon stoje postrojeni ispred nje”, rekao je Vesić.

On je dodao da su Srbi na KiM najugroženiji narod u Evropi i da bi prema njima trebalo imati poštovanja i ne pričati stvari koje nisu tačne.

Vesić je podsetio da je bio blizak saradnik ubijenog srpskog premijera Zorana Ðinđića koga je ubio jedan kriminalni klan sa političkim ambicijama.

“Znam šta se dešavalo i znam koliko je opasno kada naraste jedan kriminalni klan, koga počnu da koriste političari za ostvarenje svojih političkih ciljeva koje ne mogu da ostvare normalnim putem. Oprezniji sam kada govorim o tome od drugih”, istakao je Vesić.

Tanjug