BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani Srbije neće imati problema po pitanju snabdevenosti hranom dodajući da je i srpska ekonomija blizu recesiji, ali da je naša ekonomija mnogo otpornija i snažnija.

“Očekujem da bude velikih problema u snabdevanju hrane u celoj Evropi, a kod nas biće u redu. Sve što nam je potrebno za život imamo, kupili smo mnogo, obezbedili smo mnogo, potrošili smo mnogo para, kao pravi domaćini, imamo svega”, rekao je Vučić na TV Prva.

Kaže da će sve ekonomije ulaziti u recesiju i da se i Srbija polako približava tome.

“Ali, naša ekonomija, kada je poredite sa regionalnom, mnogo je snažnija i otpornija. Nećemo biti mi prvi koji će da propadnu, zahvaljujući snažnoj ekonomiji, reformama”, kazao je predsednik.

Dodaje da nam sada prestoje ogromne i teške reforme u sferi energetike i ukazuje na to da da “ćemo morati da izguramo”.

Na konstataciju da je Mađarska izgubila stotinu milijardi evra zbog sankcija Rusiji, Vučić kaže da je Srbija izgubila mnogo para, preko 10 milijardi, od čega direktno na energetici 4,5 ili pet milijardi.

“I to raste i za to smo morali da budemo spremni i to posle korone, ništa nas nije zaobišlo, a zemlja smo čija ekonomija najbrže raste, u najtežim uslovima, zemlja najbolje napreduje po svim parametrima”, kaže predsednik.

indeksonline.rs/Tanjug