Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Sjenica/Tutin/Novi Pazar – Na drugoj radnoj sednici, izabrani su i ostali organi upravljanja novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Za potpredsednike izabrani su: Sead Šemsović (SDA), Mustafa Fetić (SPP), Jasmina Curić (SDA) i Edin Numanović (SPP).

Izglasan je i novi i izvršni odbor, koji čine predsednik Fuad Baćanin, potpredsednik Sajma Dazdarević, a članovi IO biće Muhedin Fijuljanin, Kemal Džemić, Adnan Bijelak, Ahmet Bihorac i Denis Martinović.

Za sekretara je imenovan Samer Jusović.

Ispred opozicione Sandžačke demokratske partije većnik Elvin Banjica je kritikovao izbor organa upravljanja BNV, jer kako je naveo izuzev Novog Pazara u njemu nisu zastupljeni većnici iz drugih sandžačkih opština.

– Prosto je neverovatno da od dve vladajuće liste koje imaju kandidate iz Sjenice, Prijepolja, Tutina niste se udostojili da proširite rad Bošnjačkog nacionalno vijeća i na ove terene. Ako je vama rad BNV samo rad u Novom Pazaru mislim da onda imamo ozbiljan problem. Nadam se da to neće biti kontinuitet kako ste najavili onaj od 31 godine, ako je to u pitanju onda mi u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Sjenici i Tutinu treba da se zabrinemo zašto tih ljudi na ovoj listi nema – kazao je između ostalog Banjica.

PP Media