Učenici OŠ “Desanka Maksimović”, jedne od najstarijih u Novom Pazaru dobiće savremenu školu, ali i fiskulturnu salu, a radove je obišao gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da će u novom objektu đaci i nastavnici imati najbolje uslove za rad.

Prvobitni objekat je dotrajao i izgrađen je pre više od 6 decenija, a đaci su časove fizičkog vaspitanja održavali u učionicama ili napolju. Gradonačelnik Biševac je podsetio da se godinama unazad ulažu značajni napori i sredstva kako bi se unapredilo obrazovanje, i kroz nastavne sadržaje i kroz infrastrukturu.

“Raduje me što su radovi počeli na vreme, a od izvođača smo dobili uveravanja da će škola biti završena u roku. Deca Luga i okolnih naselja, koju pohađaju ovu školu dobiće najbolje bolje uslove. Ovo će biti jedna od najopremljrnijih škola ne samo u Novom Pazaru već i u Srbiji Pre nekoliko dana otvoreno je istureno odeljenje škole u Sopoćanima. Cilj nam je da svim đacima kako u gradskim i prigradskim, tako na seoskim područjima stvorimo bolje uslove za izvođenje nastave”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Rok za završetak radova je 450 kalendarskih dana.

indeksonline.rs