BEOGRAD – Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo sa okrivljenim I.T. zbog nasilja u porodici nad maloletnom, petogodišnjom ćerkom, koja je tom prilikom zadobila lake telesne povrede.

U skladu sa zaključenim sporazumom, Prvi osnovni sud je I.T. oglasio krivim i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, pri čemu mu je i produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Navodi se da je 12. novembra od strane policijske stanice Zvezdara, a po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, doneto rešenje o zadržavanju osumnjičenog I.T. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nasilje u porodici na štetu svoje petogodišnje ćerke D.T.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni je u stanu u kom živi sa suprugom i dvoje maloletne dece, oštećenu koja se nalazila na krevetu uhvatio u predelu ruke i bacio na drugu stranu kreveta, vičući na nju jer nije rasklonila igračke.

Posle toga joj je plastičnom igračkom koju je držao u ruci zadavao udarce u predelu čela dok se igračka nije polomila, da bi potom oštećenoj patikom, koju je uzeo iz cipelarnika, zadao još nekoliko udaraca po glavi i telu, dok ju je drugom rukom držao za kosu.

Tom prilikom, oštećena je zadobila lake telesne povrede, navodi se i dodaje da je osumnjičeni I.T. 14. novembra saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu branioca i da je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičenom na predlog tužilaštva odredio pritvor koji traje do danas, navodi se i dodaje da je u toku istrage ispitana svedok majka oštećene D.T.

Izvršeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog I.T. i oštećene D.T, a pribavljeni su i izveštaji Gradskog centra za socijalni rad.

U saopštenju se dodaje da je 26. decembra osumnjičeni I.T. na ponovnom saslušanju u prostorijama tužilaštva priznao izvršenje krivičnog dela, nakon čega je sa njim, u prisustvu branioca, zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela nasilje u porodici.