Naslovna srbija Beograd Brutalno pretukao petogodišnju ćerku pa zaključio sporazum sa tužilaštvom! Osuđen na godinu...

Brutalno pretukao petogodišnju ćerku pa zaključio sporazum sa tužilaštvom! Osuđen na godinu dana zatvora

Tanjug

BEOGRAD – Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo sa okrivljenim I.T. zbog nasilja u porodici nad maloletnom, petogodišnjom ćerkom, koja je tom prilikom zadobila lake telesne povrede.

U skladu sa zaključenim sporazumom, Prvi osnovni sud je I.T. oglasio krivim i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, pri čemu mu je i produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Navodi se da je 12. novembra od strane policijske stanice Zvezdara, a po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, doneto rešenje o zadržavanju osumnjičenog I.T. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nasilje u porodici na štetu svoje petogodišnje ćerke D.T.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni je u stanu u kom živi sa suprugom i dvoje maloletne dece, oštećenu koja se nalazila na krevetu uhvatio u predelu ruke i bacio na drugu stranu kreveta, vičući na nju jer nije rasklonila igračke.

Posle toga joj je plastičnom igračkom koju je držao u ruci zadavao udarce u predelu čela dok se igračka nije polomila, da bi potom oštećenoj patikom, koju je uzeo iz cipelarnika, zadao još nekoliko udaraca po glavi i telu, dok ju je drugom rukom držao za kosu.

Tom prilikom, oštećena je zadobila lake telesne povrede, navodi se i dodaje da je osumnjičeni I.T. 14. novembra saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu branioca i da je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičenom na predlog tužilaštva odredio pritvor koji traje do danas, navodi se i dodaje da je u toku istrage ispitana svedok majka oštećene D.T.

Izvršeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog I.T. i oštećene D.T, a pribavljeni su i izveštaji Gradskog centra za socijalni rad.

U saopštenju se dodaje da je 26. decembra osumnjičeni I.T. na ponovnom saslušanju u prostorijama tužilaštva priznao izvršenje krivičnog dela, nakon čega je sa njim, u prisustvu branioca, zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela nasilje u porodici.

Exit mobile version