Pripadnici Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Novi Pazar najavljuju pojačanu kontrolu saobraćaja tokom predstojećih praznika. Apeluju na vozače da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenje dozvoljene brzine, te na kontrolu upotrebe sigurnosnih pojaseva i zimske opreme.

Pojačanu kontrolu saobraćaja najvila je načelnica Odeljenja saobraćajne policije u Novom Pazaru Irma Kolašinac.

Podsetila je tokom praznika predhodne godine u saobraćaju smrtno stradalo 6 osoba, a da je 26 učesnika u saobraćaju teže povređeno.

U 46 saobraćajnih nezgoda od ukupno 200, učestvovali su vozači pod dejstvom alkohola, uključujući i dve nezgode sa poginulim licima. U istom periodu iz saobraćaja je isključeno više od 500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

”Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave u Novom Pazaru još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise. Molimo vozače da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu bezbednosti saobraćaja na putevima”, izjavila je načelnica Irma Kolašinac.