Novi Pazar će od 2. do 4. decembra u maloj sali Hotela Vrbak biti domaćin drugog kongresa Asocijacije sport za sve.

Učešće na kongresu uzeće novopazarski Sportski savez, Asocijacija sport za sve i Ustanova za sport, kao i još neke gradske institucije.

“Drago nam je što ćemo imati priliku da ugostimo oko 100 učesnika iz cele zemlje. Osim sportskih radnika iz Novog Pazara, pozvaćemo i sportske radnike iz Sjenice, Tutina, Nove Varoši, Raške i Priboja”, rekao je direktor pazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović, koji je član Upravnog odbora Asocijacije sport za sve Srbije.

On je naglasio želju da se doprinese edukaciji ovdašnjih sportskih radnika i svih koji su na bilo koji način povezani sa sportom i rekreacijom.

“Ponosni smo što smo prepoznati kao grad sporta i grad dobrih domaćina. Dani atletike minulog vikenda, kongres Asocijacije sport za sve i predstojeća Zlatna rukavica doveli su nas do brojke između 500 i 600 aktivnih učesnika”, naveo je Mehmedović.

Kongres će u petak u 16 časova pozdravnim rečima otvoriti gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Branko Vujović.

M. Minić