Naslovna srbija Beograd Ministar Husein Memić sa ambasadorkom Čen Bo o unapređenju odnosa Srbije i...

Ministar Husein Memić sa ambasadorkom Čen Bo o unapređenju odnosa Srbije i Kine

Ministar turizma i omladine Husein Memić razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Кine u Srbiji Čen Bo o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblasti turizma.

Memić i Čen Bo su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva turizma i omladine, izrazili nadu u potpuni oporavak i dalju ekspanziju turističkog prometa između dve zemlje kada prođe opasnost od širenja pandemije korona virusa na globalnom nivou.

Memić je tokom sastanka najavio da će Srbija sledeće godine pojačati svoje promotivne aktivnosti na kineskom tržištu koje će, uz najavljeno uspostavljanje direktnih letova između Beograda i kineskog grada Tjenđin u decembru, dati ključni impuls rastu turističkog prometa između Srbije i Кine u narednom periodu.

Čen Bo je izrazila uverenje da će nakon ublažavanja mera protiv korona virusa koje se odnose na međunarodna putovanja u Кini, broj kineskih turista u Srbiji premašiti rezultate iz 2019. godine kada su bili na prvom mestu po broju stranih gostiju u našoj zemlji.

Memić i Čen Bo su se saglasili da je već od početka sledeće godine neophodno intenzivirati direktne kontakte predstavnika turističkih privreda dve zemlje u cilju daljeg jačanja saradnje u turizmu između dve zemlje – zaključuje se u saopštenju.

Exit mobile version