UŽICE – Ministar turizma i omladine Husen Memić posetio je danas u Užicu Kancelariju za mlade i razgovarao sa volonterima, a potom obišao i radove na proširenju Konačišta „Grad“, poručivši da će u fokusu njegovih poseta biti prvo mladi a onda turizam.

„Moj fokus, gde god da idem, biće prvo na mlade i posete Kancelarijama za mlade, pa onda turistička poseta, neću nijedan deo u svom resoru više da odvojim za turizam nego za omladinu. Mi smo za ovih 50 dana, više od 30 dana posvetili omladini i zaista bih želeo da napravimo rezultat, budžet za omladinu jeste veći, ali bitno je te ideje pronaći kroz lokalne samouprave i sa mladim ljudima ih realizovati kroz dijalog“, kazao je Memić.

Iz Kancelarije za mlade Užice navode da je Memić prvi ministar zadužen za omladinu koji je posetio Omladinski klub, a počastvovani su što je užička prva Kancelarija za mlade koju je posetio.

“Ovo je ozbiljan način da unapredimo omladinsku politiku na lokalu i veoma nam je bitno da imamo ovakav pristup resornog ministarstva, a razgovarali smo o mogućnostima mladih kada je ministarstvo u pitanju, udruživanja i podizanja kancelarije na viši nivo“, rekla je Marija Maričić iz Kancelarije za mlade.

Ministar je nakon posete Omladinskom klubu obišao i Konačište „Grad“ i naveo da ono treba da bude primer drugim gradovima kako da se prijave za sredstva kod ministarstva, pošto je to ministarstvo 2016. godine u njegovu adaptaciju uložilo 10 miliona dinara, a ove godine u proširenje sedam.

„Poručio bih svim lokalnim samoupravama da se ugledaju na ovaj primer, jer nešto što je samodrživo najbolje funkcioniše. Mi smo u turističku infrastrukturu Užica uložili 122 miliona dinara od 2015. godine“., kazao je Memić.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević podsetila je da je saradnja sa Ministarstvom turizma u prethodnom periodu bila neizmerna kroz ulaganja u Konačište, obnovu Starog grada, dečijeg odmarališta „Golija“, promociji najboljeg turističkog sela na svetu Mokre Gore, kao i drugih lokaliteta.

„Nadam se da ćemo nastaviti da realizujemo ovakve projekte, a mi u Užicu znamo koliko je značajno ulaganje u turizma za napredak našeg grada, što smo i predvideli „Planom razvoja grada Užica 2023-2030“, rekla je gradonačelnica.

Ona je rekla da je cilj da se maksimalno iskoriste kapaciteti, jer je sve veći broj turista koji posećuju Užice.