U dvorani Pendik u toku su završne pripreme. Za ovu prepoznatljivu privredno-sajamsku manifestaciju Novog Pazara prijavilo se stotinak izlgača, a očekuje se da će i posećenost biti dobra. Ono što je novina je da su organizatori tokom trajanja vašara obezbedili dodatni parking prostor u dvorištu OŠ ”Stefan Nemanja”.

Roba široke potrošnje po veoma povoljnim cenama popuniće dvoranu Pendik i štandove ispred nje, tokom trajanja i ovog Novogodišnjeg vašara.

”Pripreme teku po planu. Počeli su ljudi da pune štandove u dvorani, napolju se montiraju šatori. Prijavljeno je stotinak izlagača, a na raspolaganju im je 1200 metara kvadratnih. Sve je popunjeno. Očekujemo dobar odziv kupaca. Mnogi koji dolaze ovde uverili su se da imamo najpovoljnije cene u zemlji. Ove godine očekujemo i veću posećenost”, kaže organizator Novogodišnjeg vašara Enes Pljakić.

Obezbeđen dodatni parking prostor u dvorištu OŠ ”Stefan Nemanja”. Organizatori najavljuju da će ovo biti jedan od najbolje organizovanih zimskih vašara u Novom Pazaru.
”Svestan sam da ne možemo u potpunosti da rešimo saobraćajnu gužvu koja nastaje u danima vašara. Direktor OŠ ”Stefan Nemanja” nam je ustupio parking prostor iza škole, tako da verujem da će problem biti upola manji. Dobili smo obećanje i od načelnice saobraćajne policije da ćemo imati njihovu asistenciju u regulisanju saobraćaja. Mislim da će ovo biti najbolje organizovan zimski vašar do sada”, izjavio je Pljakić.

Na tradicionalnom “Novogodišnjem vašaru” kupcima će biti ponuđena roba široke potrošnje, po sniženim vašarskim cenama. Mnogi lokalni preduzetnici najavili su da će svoju robu i proizvode ponuditi po veleprodajnim cenama.

Novogodišnji, odnosno zimski vašar u Novom Pazaru biće otvoren u petak, 23. i trajaće do 27 decembra. Radno vreme vašara je, podsetimo, od 10 ujutru do 21 sat.