Novogodišnji vašar u Novom Pazaru počeće za osam dana a već je počela montaža štandova u dvorani Pendik. Direktor ove privredno – turističke manifestacije Enes Pljakić pozvao je sve zainteresovane privrednike da se što pre prijave.

Novogodišnji Vašar počinje 23. i traje do 27.decembra.

” Postoje stari, tradicionalni zakupci štandova sa kojima godinama sarađujemo i oni su standardno prisutni svake godine. Imaćemo trgovce iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Prijepolja, Priboja, Beograda. Ostalo je još malo štandova slobodnih i to onih ispred dvorane Pendik pa bih pozvao sve zainteresovane da se što pre jave i zauzmu svoje mesto. Ove godine biće grejanja i u šatorima ispred Pendika tako da će uslovi biti kao da ste u samoj dvorani. Želim da verujem da će ovogodišnji vašar biti najbolje organizovan i najbolje posećen do sada” – rekao je Pljakić.

Za mnoge najlepši deo godine, vreme praznika, Nove godine i Božića uvek je u duhu radosti i slavlja.

Slavi se svuda širom Evrope, a u zavisnosti od finasija možete posetiti neke od najlepših gradova Starog kontinenta. Mnogi nude bogatu ponudu upravo sada, u vreme praznika.

Ovaj običaj, novogodišnjih i božićnih vašara nastao je kao nemački, ali se proširio i na mnoge druge zemlje u kojima se Božić slavi 25. decembra, tako da praznična atmosfera traje 4 nedelje pre Božića.

Naša zemlja nema dovoljno razvijenu ponudu ovakvih dešavanja, ali je novogodišnji vašar u Novom Pazaru idealna prilika da se dobro zabavite, kvalitetno šopingujete po niskim cenama, iskusite kompletnu gastronomsku ponudu Novog Pazara i osetite gostoprimstvo Novog Pazara i njegovih stanovnika.

Prošle godine Novogodišnji vašar nije održan u dvorani Pendik zbog situacije sa korona virusom ali se ove vraća na velika vrata na staro mesto.