BEOGRAD – Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije izjavio je danas da se poslednjeg radnog dana u ovoj godini, u popodnevnim časovima, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

On je za Tanjug rekao da se vozačima savetuju strpljenje i tolerancija na putevima.

“Vozači bi trebalo da znaju da ćemo sigurno već u prvim popodnevnim časovima osetno imati pojačan intenzitet saobraćaja van gradova koji će se u prepodnevnim časovima praktično dešavati unutar samih gradskih sredina. Zbog pojačanog intenziteta saobraćaja, više strpljenja i tolerancije pri umu i potrebno je krenuti ranije na put”, rekao je Mitić.

Kako je rekao, prohodnost puteva je za sada odlična, a veći intenzitet saobraćaja očekuje se tokom vikenda na putevima koji vode ka turističkim mestima, prvenstveno ka planinama, ka Zlatiboru, Tari, Goču, Kopaoniku, Divčibarama.

“Na svim putnim pravcima je prohodnost dobra jer nije bilo novih snežnih padavina. Temperature su dosta iznad nultog podeljka, ali u jutarnjim i večernjim satima zbog naglog pada temperature savet vozačima je da na nadvožnjacima u višim planinskim predelima budu oprezniji zbog pojave poledica”, rekao je Mitić.

Dodaje da trenutno ima dosta deonica gde ima radova, kao i da su JP “Putevi Srbije” preduzeli sve mere kako bi ubrzali protok vozila na svim tim deonicama, ali da je na naplatnim stanicama povećan broj inkasanata.

Zbog toga on vozačima savetuje da ukoliko imaju mogućnosti koriste elektronsku naplatnu putarinu.

“Na graničnim prelazima je sada mirno, u ovom trenutku na putničkim terminalima nema zadržavanja. Podsećamo vozače da je uprava saobraćajne policije produžila radno vreme na pojedinim graničnim prelazima sa Mađarskom”, rekao je Mitić.