Komemorativni skup organizovala je Opšta bolnica Novi Pazar. Kolege lekari, rodbina i prijatelji oprostili su se danas od doktorke Suade Tutić, koja je nakon teške bolesti preminula u 52. godini.

”Rahmetli Suada Tutić bila je hrabra žena, požrtvovana majka, odgovorna doktorka, ali pre svega, bila je dobar čovek.” To je rekao na komemoraciji načelnik Ginekološko-akušerskog odeljena dr Avdul Škrijelj.

”Nažalost, okupili smo se da ispratimo našu poštovanu, cenjenu, dragu koleginicu, prijateljicu, sestru, ćerku i majku na bolji svet. Doktorka Suada Tutić je pre svega bila dobar čovek, odličan i racionalan kliničar, odgovorna prema poslu i uvek kolegijalna. Bila je izuzetno hrabra žena i odgovorna doktorka prema svojim pacijentima. Kroz godine rada na hiljade majki obradovala je i bila deo njihovih najlepših i najvažnijih trenutaka u životu. Bila je neko koga je krasila neverovatna energija i pozitivan duh. Svojim smehom obogaćivala je hodnike ove naše bolnice i našeg odeljenja”, rekao je načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja, Avdul Škrijelj.

Istakavši da mu je bila čast imati takvu koleginicu dr Škrijelj je naglasio: ”Iza nje su ostale samo lepe uspomene kojih ćemo se rado sećati.”

U prilog požrtvovanom radu direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je istakao da je doktorka Suada svoj poziv stavljala i ispred svojih potreba. Poručio je svima da mogu biti ponosni na takvog kolegu.

”Reč je o jednom, pre svega velikom čoveku, dobrom roditelju, izvanrednom doktoru, dobrom prijatelju. Sa njom smo svi bili pravi drugovi. Uvek je bila tu za sve pacijente, apsolutno posvećena. I pored toga što je bila ozbiljno bolesna, uvek je bila tu za pacijente i nije se štedela. Da je možda malo više brinula o sebi, možda bi lakše i podnela ovu bolest”, rekao je Mahmutović.

Doktor Škrijelj je na kraju pozvao prisutne da minutom ćutanja i učenjem fatihe odaju počast prerano preminuloj doktorki.