Naslovna Društvo Opšta bolnica Novi Pazar organizovala komemorativni skup za dr Suadu Tutić

Opšta bolnica Novi Pazar organizovala komemorativni skup za dr Suadu Tutić

Komemorativni skup organizovala je Opšta bolnica Novi Pazar. Kolege lekari, rodbina i prijatelji oprostili su se danas od doktorke Suade Tutić, koja je nakon teške bolesti preminula u 52. godini.

”Rahmetli Suada Tutić bila je hrabra žena, požrtvovana majka, odgovorna doktorka, ali pre svega, bila je dobar čovek.” To je rekao na komemoraciji načelnik Ginekološko-akušerskog odeljena dr Avdul Škrijelj.

”Nažalost, okupili smo se da ispratimo našu poštovanu, cenjenu, dragu koleginicu, prijateljicu, sestru, ćerku i majku na bolji svet. Doktorka Suada Tutić je pre svega bila dobar čovek, odličan i racionalan kliničar, odgovorna prema poslu i uvek kolegijalna. Bila je izuzetno hrabra žena i odgovorna doktorka prema svojim pacijentima. Kroz godine rada na hiljade majki obradovala je i bila deo njihovih najlepših i najvažnijih trenutaka u životu. Bila je neko koga je krasila neverovatna energija i pozitivan duh. Svojim smehom obogaćivala je hodnike ove naše bolnice i našeg odeljenja”, rekao je načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja, Avdul Škrijelj.

Istakavši da mu je bila čast imati takvu koleginicu dr Škrijelj je naglasio: ”Iza nje su ostale samo lepe uspomene kojih ćemo se rado sećati.”

U prilog požrtvovanom radu direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je istakao da je doktorka Suada svoj poziv stavljala i ispred svojih potreba. Poručio je svima da mogu biti ponosni na takvog kolegu.

”Reč je o jednom, pre svega velikom čoveku, dobrom roditelju, izvanrednom doktoru, dobrom prijatelju. Sa njom smo svi bili pravi drugovi. Uvek je bila tu za sve pacijente, apsolutno posvećena. I pored toga što je bila ozbiljno bolesna, uvek je bila tu za pacijente i nije se štedela. Da je možda malo više brinula o sebi, možda bi lakše i podnela ovu bolest”, rekao je Mahmutović.

Doktor Škrijelj je na kraju pozvao prisutne da minutom ćutanja i učenjem fatihe odaju počast prerano preminuloj doktorki.

Exit mobile version