Organizatori protesta u naselju Mur predali su danas i zvanično zahteve lokalnoj samoupravi, u kojima traže postavljanje putne signalizacije, saobraćajnih znakova, semafora i kamera, kao i obezbeđivanje trotoara.

Jedan od građana Haris Ibrahimović rekao je novinarima da oni insistiraju od nadležnih da što pre preduzmu potrebne mere.

„Naši zahtevi nisu ništa posebno, to su zahtevi za onim što ima svaki normalan, evropski grad. Mi smo dali konkretne rokove i to veoma razumne rokove. Podelili smo rokove po kvartalima i po prioritetima. U zavisnosti od toga koliko će se poštovati rokovi, mi ćemo dalje reagovati. Kada budemo dalje reagovali, reagovaćemo u skaldu sa ustavom i zakonom“, rekao je Ibrahimović.

Na novinarsko pitanje da prokomentarišu današnji sastanak predstavnika Gradske uprave sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, on je rekao da im je drago što je država izrazila interesovanje za njihov problem.

„Kada govorimo o mnogim problemima, šalje se utisak kao da je država nezainteresovana za taj problem. Drago mi je što postoji interesovanje. Međutim ovo nije nikako filozofsko pitanje, nama nije potrebno mnogo priče, koliko nam je potrebno mnogo rada“, odgovorio je Ibrahimović.
Protest građana organizovan je u subotu na mestu gde je 12. decembra u teškoj saobraćajnoj nesreći nastradala devojčica Melisa (15) u tom naselju, koju je automobilom udario sedamnaestogodišnjak sa probnom vozačkom dozvolom.

Organizatori protesta tražili su od nadležnih lokalnih i državnih institucija da se aktivno uključe u rešavanje ovog problema i sprečavanje daljeg stradanja građana, jer svi imaju pravo na bezbedno kretanje.

Na nekim od transparenata građana je pisalo “Melisa hoćeš li nam halaliti“, “Da li je sedma smrt uslov za semafor“, “Koliko je mrtvih tijela dovoljno da se gradi ležeći policajac”, “Sutra može biti vaše dijete” i “Zaustavi vozilo, biraj život, imaj savest“.

FreeMedia.rs